Стручна посета комплексу MIND PARK

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

 

 

За ученике четвртог разреда образовног профила Техничар вуче и наставнике Железничке техничке школе 19. октобра 2023. године, у сардњи са компанијом ,,Лендербан", организована је стручна посета индустријском комплексу MIND PARK у околини Крагујевца. MIND PARK је и јединствени центар у Србији у области железнице, високе технологије и ваздухопловне индустрије у којем послује петнаест домаћих и страних компанија.

Посета је започела презентацијом током које је представљен MIND PARK, његова структура и досадашњи успеси, али и циљеви даљег развоја. Ученици и наставници су затим обишли погоне у оквиру компаније AMM Manufacturing у којима се производе компоненте за шинска возила – кровови, подови, странице и читаве шасије - за најмодерније возове светских произвођача попут Сименса, Алстрома, Штадлера, Шкоде и Хитачија. Током обиласка погона ученици и наставници имали су прилику да се упознају са читавим процесом производње и дистрибуције. Посетили су и лабораторију IMW института, у којој се врше испитивања заварених спојева, металних материјала, воде, боје и лакова, индустријских производа и сировина са више од сто метода и начина испитивања.

 По завршетку посете, ученици и наставници су се упутили у Крагујевац где су најпре кроз панорамски обилазак до Кнежевог арсенала, а затим и кроз пешачку туру уз стручно вођење сазнали више о првој престоници модерне Србије. Обишли су Стару ливницу, Амиџин конак, Народни музеј, Гимназију и посетили Стару цркву и Стару Скупштину.

Организацијом ове стручне посете Железничка техничка школа у сарадњи са компанијом ,,Лендербан" наставља са успешном праксом реализације ваннаставних активности и учења ван учионице.

Датум уноса:25.10.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Марковић Лука - мастер инжењер рударства

  Након завршетка ЖТШ-а неки наши ученици се запосле у струци, неки ван струке, а многи се определе за наставак школовања на неком од факултета Београдског универзитета. На Ру...

Детаљи »


Учење на терену

У уквиру практичне наставе у блоку ученици одељења 4/2 са предметним наставницима Наташом Милуновић и Филипом Сајић посетили су станицу Нови Сад. До Новог Сада и назад ученици су путовали ...

Детаљи »


Припреме за другу мобилност ученика

   

Детаљи »