Природа Свете горе и Хиландара

Промоција књига из едиције ,,Природа Свете горе и Хиландара" одржана је 18.10.2023. у крипти Храма Светог Саве. Овом изузетном догађају присуствовали су и ученици одељења 3/1 и 3/3-1 у пратњи Милијане Добросављевић, наставнице српског језика и књижевности. Едицију и издања су представили монах Теодосије из светог манастира Хиландара, Марина Шибалић в.д. директора Завода за заштиту природе Србије, проф. др Горан Аначков, рецезент књиге “Природна баштина Хиландара и Свете Горе”, Славољуб Тасић, уредник књиге “Хиландар – Лековито биље у Богородичном врту” и Милош Радаковић, уредник књиге “Птице Свете Горе и Хиландара”. Својим певањем догађај су увеличале и чланице Византијског хора под вођством Јелене Здравковић.

Датум уноса:19.10.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Републичко такмичење из историје

  Републичко  такмичење из историје одржано је 20.05.2023. године у Пожаревачкој гимназији, која је основана  указом  кнеза Михаила 1862. године.

Детаљи »


Први на Палилули

  У среду, 22.02.2023, у Спортском центру Падинска Скела одржано је Општинско такмичење у рукомету. Наша рукометна екипа освојила је прво место и тиме се пласирала за учешће на Гра...

Детаљи »