Ментално здравље је универзално људско право

ЖТШ

 

Ментално здравље је универзално људско право

,,Људска права су универзална и служе за унапређење и заштиту права људи на достојанство, аутономију и укључивање у заједницу."

И у нашој школи, као и у свету, обележен је Светски дан менталног здравља. Kако бисмо унапредили знање, подигли свест и покренули активности које промовишу и штите ментално здравље свих људи као универзално људско право, психолог школе је одржала предавање и организавала радионицу са ученицима о овој врло важној теми.
Добро ментално здравље нам омогућава да се носимо са изазовима, повежемо се са другима и напредујемо током целог живота, јер препознавање менталног здравља као универзалног људског права оснажује људе да се залажу за своја права – и за права других.

Датум уноса:11.10.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Друштвено предузеће и природни капитал: прилика за младе и локалне заједнице

  Од 4. до 14. септембра у итaлијанској регији Абруцо, у граду Борело, одржан је тренинг курс и стручно усавршавање наставника, стручних сарадника, омладинских радника. Србију су п...

Детаљи »


Песници данашњице, гласови сутрашњице

  У оквиру пројекта „Песници данашњице, гласови сутрашњице“ 06.12.2023.године, нашу школу су посетили представници организације „Хартефакт“, песник Алекса Крстић и Миљ...

Детаљи »