Дуално образовање у Немачкој, Турској и Србији – искуства из пројекта мобилности

ЖТШ

ШколаЕразмус

 

 

Приводећи крају наш Еразмус+ пројекат „Нова знања за ново доба железнице“, резултате пројекта поделили смо на међународном нивоу, са наставницима, стручним сарадницима и директорима средњих стручних школа из Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Црне Горе и Србије. На XIII Међународном симпозијуму Интердисциплинарност логистике и саобраћаја, који се од 28. до 30. септембра одржава у Скопљу, представљен је стручни рад наставница Железничке техничке школе Снежане Кнежевић и Александре Ђукановић „Дуално образовање у Немачкој, Турској и Србији – искуства из пројекта мобилности“. У раду су презентована искуства наставника стечена у оквиру пројекта, упоредно су представљени образовни системи три земље, са фокусом на средње стручно образовање и дуално образовање, и указано је и на уочене изазове у имплементацији дуалног модела.

Међународни симпозијум Интердисциплинарност логистике и саобраћаја одржава се од 2010. године, окупљајући стручњаке из шест држава како би разменили искуства, добре праксе, информације и новитете у образовним системима из којих долазе.

Датум уноса:29.09.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Омладинска размена у Италији

Данас се завршава конкурс за подношење пријава за нови циклус Ерасмус+ пројеката. Док сумирамо утиске са недавно завршене едукације наставника наше школе у Немачкој,   присећамо се  Ерасму...

Детаљи »


Одржана стручна припрема за учеснике мобилности

 

Детаљи »