(НЕ)ПРИЛАГОЂЕН

ЖТШ

У понедељак, 4. септембра 2023. године, ученици и наставници Железничке техничке школе,  љубитељи позоришта и лепог дружења,  посетили   су позориште Битеф театар и гледали представу ,,(НЕ)ПРИЛАГОЂЕН“, аутора Луке Миховиловића и ауторке Гее Гојак. У питању је гостујућа представа Истарског народног позоришта тј. Градског казалишта из Пуле.

Представа је оставила снажан утисак, а у форми монодраме исказана је  прича о  различитости. Приказан  је живот особе од најраније доби па до сазревања. На том животном путу публика је била сведок одрастања и изградње идентитета у односу на друштвене и  моралне вредности.

Представа се истовремено бави проблемом дискриминације и предрасуда.

Позориште су посетилe ученице одељења 4-1, Тијана  Mилојевић , Анастасија Симић, Иванка Радановић, ученица 3-8 одељења Дијана Стошић  и наставнице Споменка Миљанић и Наташа Живановић.

Датум уноса:06.09.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Ментално здравље младих и психоактивне супстанце

  Поводом обележавања Светког дана менталног здравља, у нашој школи одржано је и предавање на тему ,,Ментално здравље младих и психоактивне супстанце"....

Детаљи »


НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ

Железничка техничка школа ове године обележава 100 година рада и постојања. Настављамо традицију обуке железничких радника дугу преко 130 година. ...

Детаљи »