Међународни пројекат „Учење кроз праксу – успех у будућности“

ШколаЕразмус-

 

На основу првог позива за спровођење пројеката мобилности у оквиру програма Еразмус+ у 2023. години, Железничкој техничкој школи одобрен је КА1 пројекат мобилности у области стручног образовања и обука (КА122 ВЕТ) „Учење кроз праксу – успех у будућности“. Циљеви пројекта обухватају унапређивање стручних компетенција ученика кроз стручну праксу у иностранству и унапређивање језичких компетенција у области енглеског језика струке, ради повећања конкурентности на тржишту рада.

У мобилностима ће учествовати ученици четвртог разреда са образовних профила Техничар вуче и Електротехничар телекомуникација, који ће се током двонедељне праксе у компанијама практично оспособљавати у областима програма стручних предмета и практичне наставе.

Верујемо да ћемо реализацијом овог пројекта отворити нове могућности за остваривање међународне сарадње у циљу учења, унапредити квалитет рада и учинити још један значајан корак напред у интернационализацији наше школе.  

 

Датум уноса:31.08.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Републичко такмичење из историје

  Републичко  такмичење из историје одржано је 20.05.2023. године у Пожаревачкој гимназији, која је основана  указом  кнеза Михаила 1862. године.

Детаљи »


Посета Музеју науке и технике

  Током прве седмице школске 2023/24. године, у оквиру теме „Добри односи са другима – основа за срећан и испуњен живот“, поред радионица и сарадничких часова, у четвр...

Детаљи »


Изабрани учесници мобилности у Немачкој

                                             

Детаљи »


Радионице на тему “Безбедност у дигиталном окружењу”

У циљу превенције дигиталног насиља, 6. 7. и 8. децембра 2022. године, одржане су три радиони...

Детаљи »


О дуалном образовању на мобилности у Немачкој

      У оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба...

Детаљи »