Обуке за наставнике о дуалном образовању

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

ШколаЕразмус

 

У четвртак, 29. 6. 2023. године у Железничкој техничкој школи одржане су обуке за наставнике „Дуално образовање – перспективе и изазови“. Обуке су реализоване у оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба железнице“ у циљу унапређивања капацитета установе и припреме за увођење дуалног модела образовања у Железничкој техничкој школи.

 

Обуке су биле намењене члановима стручних већа наставника саобраћајне, машинске и електротехничке групе предмета, али су се прикључили и наставници општеобразовних предмета и стручни сарадници. Учесницима је представљена структура немачког образовног система, са посебним фокусом на стручно и дуално образовање, као и модел дуалног образовања у Србији. Затим је вођена дискусија о сличностима и разликама између два модела и примењивости одређених сегмената немачког модела дуалног образовања у пракси школе.

 

Обуке су одржали учесници мобилности реализоване у оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба железнице“ који су у Берлину похађали курс „Стручно образовање и обуке – немачки систем“: наставници машинске групе предмета Александар Зеленовић и Снежана Кнежевић, наставник електротехничке групе предмета Душан Стевановић и наставник саобраћајне групе предмета Филип Сајић.

 

Датум уноса:05.07.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Конкурс за наставнике Железничке техничке школе

                                                  

Детаљи »


Градско такмичење из историје

  Градско такмичење из историје одржано је 02.04.2023. године у Земунској гимназији. Железничку техничку школу  достојно су представљали ученици Јован Јашић 2-2,  који је освојио  прво место ,...

Детаљи »


Коначни резултати такмичења

Коначни резултати такмичења: Коначни резултати из предмета Електроника

Детаљи »


Посета изложби „Недеља свести о мозгу“

Детаљи »


SkillUp

  Чланови организације за младе AIESEC су ученицима наше школе презентовали пројекат SkillUp. Циљ овог пројекта је обука младих у развоју идеја, реализацији и покретању StartUp ком...

Детаљи »