Обуке за наставнике о дуалном образовању

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

ШколаЕразмус

 

У четвртак, 29. 6. 2023. године у Железничкој техничкој школи одржане су обуке за наставнике „Дуално образовање – перспективе и изазови“. Обуке су реализоване у оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба железнице“ у циљу унапређивања капацитета установе и припреме за увођење дуалног модела образовања у Железничкој техничкој школи.

 

Обуке су биле намењене члановима стручних већа наставника саобраћајне, машинске и електротехничке групе предмета, али су се прикључили и наставници општеобразовних предмета и стручни сарадници. Учесницима је представљена структура немачког образовног система, са посебним фокусом на стручно и дуално образовање, као и модел дуалног образовања у Србији. Затим је вођена дискусија о сличностима и разликама између два модела и примењивости одређених сегмената немачког модела дуалног образовања у пракси школе.

 

Обуке су одржали учесници мобилности реализоване у оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба железнице“ који су у Берлину похађали курс „Стручно образовање и обуке – немачки систем“: наставници машинске групе предмета Александар Зеленовић и Снежана Кнежевић, наставник електротехничке групе предмета Душан Стевановић и наставник саобраћајне групе предмета Филип Сајић.

 

                                                      

Датум уноса:05.07.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Обуке за наставнике о дуалном образовању

 

Детаљи »


О дуалном образовању на мобилности у Немачкој

      У оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба...

Детаљи »


Републичко такмичење из историје

  Републичко  такмичење из историје одржано је 20.05.2023. године у Пожаревачкој гимназији, која је основана  указом  кнеза Михаила 1862. године.

Детаљи »


Практична настава на терену

  Дана 09.04.2022. практична настава за ученике одељења 2-1 реализована је на железничком подручју. Ученици су видели делове горњег и доњег строја пруг...

Детаљи »


Стручна припрема за учеснике мобилности у Турској

  У оквиру припремних активн...

Детаљи »