Одржан панел о реализацији дуалног модела образовања

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

ШколаЕразмус

 

У оквиру Еразмус+ пројекта „Нова знања за ново доба железнице“ у Железничкој техничкој школи је 28. 6. 2023. године одржан панел „Реализација дуалног модела образовања – пример добре праксе“.  Учесници панела били су наставници који су учествовали у мобилности реализованој у Турској, у мају 2023. године, као активност посматрања на радном месту у средњој стручној школи: наставник саобраћајне групе предмета Сања Милојевић, наставник машинске групе предмета Александра Ђукановић, наставник електротехничке групе предмета Душан Стевановић и помоћник директора Александар Тошић. 

Излагања су започела кратким резимеом програма мобилности и представљањем школе у којој су учесници мобилности боравили, као и представљањем посећених часова. У главном делу панела вођена је дискусија о моделу дуалног образовања у Турској на примеру школе коју су учесници мобилности посетили.  

Током панела учесници су поделили и своје увиде у начин реализације практичне наставе у посећеној школи и мере које школа предузима у циљу унапређивања процеса учења и наставе у оквиру реализације стручних предмета, практичног оспособљавања ученика у школи и учења кроз рад у партнерским компанијама. Кроз дискусију су се отворила нова и значајна питања која ће се разматрати у наставку пројекта, што ће допринети остваривању његових пројекта и унапређивању квалитета рада школе.

Датум уноса:05.07.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Стручна припрема за учеснике мобилности у Турској

  У оквиру припремних активн...

Детаљи »


Немања Адамовић

  Немања је ученик четвртог разреда на образовном профилу електротехничар телекомуникација. Осим области за коју се определио при упису у нашу школу, Немања је посвећен и фудб...

Детаљи »


Стручна припрема за учеснике мобилности у Турској

  У оквиру припремних активн...

Детаљи »


Одржана стручна припрема за учеснике мобилности

 

Детаљи »


Посета изложби „Недеља свести о мозгу“

Детаљи »