Стручна припрема за учеснике мобилности у Турској

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

Школа Еразмус

У оквиру припремних активности пројекта „Нова знања за ново доба железнице“, 18. 4.  2023. године одржана је стручна припрема за учеснике мобилности који путују у Турску. С обзиром на то да ће учесници посетити средњу стручну школу у Бурси „Sehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi“, као и компаније са којима школа сарађује и у којима се остварује учење кроз рад, припремна активност обухватила је представљање српског система дуалног образовања и његових карактеристика, али и кратко упознавање са турским системом образовања, са посебним освртом на стручно и дуално образовање.

У оквиру представљања српског система дуалног образовања, наставници су се упознали са потребним условима за реализацију дуалног образовања, документацијом, начином организације учења кроз рад, начином распоређивања ученика, активностима Тима за каријерно вођење и саветовање, начином оцењивања  учења кроз рад, као и са свим релевантним прописима којима се регулише дуално образовање. У делу стручне припреме који се односио на систем стручног образовања у Турској, представљене су његове основне  карактеристике и истакнуте главне разлике у односу на српски систем. Сви учесници су постављали питања и активно учествовали, показавши велику заинтересованост за тему.

Припремној активности присуствовали су учесници мобилности, а активност је припремио и реализовао члан Пројектног тима Филип Сајић.

Датум уноса:21.04.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Културолошка припрема за учеснике мобилности

   

Детаљи »


Милица Митровић

  Милица Митровић је рођена у Београду, основну школу завршила је у Влашкој (Младеновац), а средњу Железничку техничку школу у Београду. У нашој школи ...

Детаљи »


Подршка у школовању и даљем запошљавању

  У нашој школи је реализована едукација коју спроводи Привредна Комора Србије (ПКС) у   циљу подршке младима у школовању и каснијем запошљавању. Програм је био намењен ученицима с...

Детаљи »