Културолошка припрема за учеснике мобилности у Турској

foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija
foto_galerija

Школа                                                                                                                                             Еразмус

 

Дана 18.4.2023. године у просторијама Железничке техничке школе одржана је културолошка припрема за наставнике који учествују у другој мобилности у оквиру пројекта „Нова знања за ново доба железнице“ - посматрање на радном месту које ће бити одржано почетком маја 2023. године у Турској.

Културолошку припрему реализовали су чланови Пројектног тима: школски психолог Марија Рашић, наставник саобраћајне групе предмета Филип Сајић и координатор пројекта Вишња Минчев. Припрема је остварена кроз интеракцију свих учесника, размену знања и искустава учесника мобилности и реализатора.

Учесници мобилности упознали су се обичајима карактеристичним за турско друштво, са посебним акцентом на односе међу половима, родне улоге и одевање, као и са симболима турске културе, основним подацима о Турској и одређеним фразама турског језика.   У другом делу културолошке припреме фокус је био на географским обележјима и историјским и културним знаменитостима града Бурсе и и околних места. У завршном делу активности посебна пажња била је посвећена  културним нормама, стандардима и вредностима турског друштва, са акцентом на важним аспектима турске пословне културе. 

Сви наставници су активно учествовали, делили своја знања и исказали изражену мотивисаност да током мобилности, осим стручних знања у оквиру посматрања на радном месту, стекну и додатна знања о историји и култури Турске и града Бурсе.

 

Датум уноса:21.04.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Општинско такмичење из историје

    Општинско такмичење из историје одржано је 11.03.2023. године у Петој београдској гимназији. Железничку техничку школу  достојно су...

Детаљи »


Одржана стручна припрема за учеснике мобилности

 

Детаљи »


Стручна припрема за учеснике мобилности у Турској

  У оквиру припремних активн...

Детаљи »