Конкурс за наставнике Железничке техничке школе

 

 

 

ŠkolaErazmus

 

 

Железничка техничка школа Београд

КОНКУРС

за наставнике који желе да учествују у Еразмус+пројекту

„Нова знања за ново доба железнице“

Основне информације

Активност: Мобилност наставника и ненаставног особља – посматрање на радном месту

Партнерска организација: средња стручна школа Sehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mесто: Бурса, Турска

Трајање мобилности: 5 дана + 2 дана путовања

Планирани период мобилности: април 2023. године

У току активности посматрање на радном месту учесници мобилности ће присуствовати часовима стручних предмета и практичне наставе који се реализују у школи и посматрати примену иновативних метода и техника. Путем активности које ће организовати партнерска институција, учесници ће се бавити следећим темама:

 • Реализација практичне наставе и примери добре праксе
 • Имплементација дуалног образовања и сарадња са компанијама у којима се реализује учење кроз рад
 • Технике оцењивања у оквиру практичне наставе и учења кроз рад
 • Подстицање мотивације ученика и обезбеђивање услова за боља постигнућа
 • Планирање и организација наставе
 • Развојно и оперативно планирање и израда потребних докумената
 • Програм каријерног вођења и саветовања у дуалном образовању
 • Примена дигиталних технологија у оквиру практичне наставе и учења кроз рад

Током посета компанијама са којима партнерска организација сарађује, учесници ће имати директан увид у начин реализације учења кроз рад и упознати се са основним принципима и организацијом учења кроз рад, начинима вођења педагошке документације и оцењивања ученичких постигнућа.

Трошкови путовања и смештаја са исхраном учесника мобилности у Турској финансирају се средствима Европске уније у оквиру програма Еразмус+ и потпуно су бесплатни за учеснике.

Циљеви

 • Унапредити компетенције наставника за извођење практичне наставе у школи у образовним профилима који нису дуални
 • Унапредити компетенције наставника за планирање и реализацију наставе у сарадњи са компанијама у дуалним образовним профилима

Учесници мобилности

 • 1 наставник машинске групе предмета
 • 1 наставник електротехничке групе предмета
 • 1 наставник саобраћајне групе предмета

 

Како се пријавити на мобилност

 

Кандидати се пријављују достављањем мотивационог писма у штампаном формату члановима комисије за одабир учесника - Вишњи Минчев, Марији Рашић или Милени Ракити. Садржај мотивационог писма пружа важне информације о разлозима/мотивима кандидата за учешће, степену информисаности о циљу мобилности и заинтересованости, о начинима на које би стечена знања применио у сопственој професионалној пракси и мери у којој ће учешће унапредити лични професионални развој кандидата. Мотивационо писмо даје одговор на питање о томе зашто би одређени кандидат требало да буде одабран, односно која је његова компаративна предност.  

 

Рок за пријаву кандидата је од 16. 1. до 23. 1. 2023. године до 19 часова.

 

Наставници стручних предмета који ће учествовати у Пројекту биће изабрани на основу:

 

 • Мотивације за учешће
 • Познавања енглеског језика

 

Мотивација за учешће се процењује на основу квалитета мотивационог писма и интервјуа на српском језику, а знање енглеског језика путем теста и интервјуа. Тест за процену знања енглеског језика обавиће се 25. 1. 2023, интервју на српском језику у периоду од 24. 1. до 31. 1. 2023. године, а интервју на енглеском језику у периоду од 30. 1. до 7.2. 2023. године. О тачним терминима тестирања и интервјуа учесници конкурса биће благовремено обавештени.

Избор учесника врши комисија коју чине директор Златко Радосављевић, стручни сарадник - педагог Милена Ракита, стручни сарадник - психолог Марија Рашић и наставник енглеског језика Вишња Минчев.

 

Резултати селекције биће објављени на веб-сајту школе и огласној табли 9. 2. 2023.  године. Наставници који учествују на конкурсу биће обавештени о резултатима и путем електронске поште.

 

Опис поступка селекције приказан је у документу

 

Поступак избора учесника мобилности

, који је саставни део конкурса.

 

За све информације у вези са конкурсом можете се обратити координатору Пројектног тима Вишњи Минчев до истека рока за пријаву.

 

Датум уноса:16.01.2023

АКТУЕЛНОСТИ

,,Мегила захвалница" за Наду Бањанин Ђуричић

У недељу, 29. јануара 2022. године, у Јеврејском културном центру одржана је свечаност на којој је Нада Бањанин Ђуричић, професорка социологије и грађанског васпитања у Железничкој техничкој школи, добила ,,Мегила захвал...

Детаљи »


Одржан панел о реализацији дуалног модела образовања

  У оквиру Еразмус+...

Детаљи »


Бронза на Градском такмичењу у рукомету

  На градском такмичењу у рукомету које је одржано на Новом Београду, у Хали спортова ,,Ранко Жеравица", рукометна Екипа Железничке техничке школе осво...

Детаљи »


Општинско такмичење из историје

    Општинско такмичење из историје одржано је 11.03.2023. године у Петој београдској гимназији. Железничку техничку школу  достојно су...

Детаљи »


(НЕ)ПРИЛАГОЂЕН

У понедељак, 4. септембра 2023. године, ученици и наставници Железничке техничке школе,  љубитељи позоришта и лепог дружења,  посетили   су позориште Битеф театар и гледали представу ,,(НЕ...

Детаљи »