Београд - Нови Сад - Београд

ЖТШ

 

У оквиру практичне наставе у блоку, ученици одељења 4/2 су у уторак, 27.09.2022, са наставницима практичне наставе Наташом Милуновић и Филипом Сајић путовали возом “Соко” на релацији Београд Центар - Нови Сад - Београд Центар. Блок настави је присуствовала и педагог школе Милена Ракита.
Ученици су имали прилику да искусе вожњу од 200km/h као и да се упознају са унутрашњим изгледом и опремљеношћу воза. Током вожње, ученици су заједно са кондуктерима вршили преглед возних карата.
У станици Нови Сад, посетили су путничку и станичну благајну, као и благајну за рад са возопратним особљем. Кроз сарадњу са љубазним и предусретљивим oсобљем у станици, ученици су се упознали са пословима који се обављају у овим благајнама - могли су посматрати како се врши евиденција строгоурачунатих образаца, а на путничкој благајни су стекли увид и у то са којим се све изазовима се сусрећу благајници у раду са путницима. Након завршене посете благајнама, искористили су преостало време да се прошетају Новим Садом и упознају се са знаменитостима града.
Ученици су уживали у свим споменутим активностима и истакли су да би волели да организујемо више оваквих часова ван школе, јер на овај начин много лакше усвајају неопходна стручна знања и вештине. Посебно им се допао воз “Соко” и удобна вожња која је трајала свега 30 минута. Надамо се да ћемо у наредном периоду успети да организујемо више оваквих часова, као и да практичну наставу ученика Железничке техничке школе обогатимо садржајима општеобразовних предмета кроз разне облике сарадничке наставе првенствено са наставницима историје, географије, српског језика и књижевности, али и осталих наставних предмета.

Датум уноса:02.10.2022

АКТУЕЛНОСТИ

Милица Митровић

  Милица Митровић је рођена у Београду, основну школу завршила је у Влашкој (Младеновац), а средњу Железничку техничку школу у Београду. У нашој школи ...

Детаљи »


Одржана стручна припрема за учеснике мобилности

 

Детаљи »


НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛИ

Железничка техничка школа ове године обележава 100 година рада и постојања. Настављамо традицију обуке железничких радника дугу преко 130 година. ...

Детаљи »


Радионице на тему “Безбедност у дигиталном окружењу”

У циљу превенције дигиталног насиља, 6. 7. и 8. децембра 2022. године, одржане су три радиони...

Детаљи »