Београд - Нови Сад - Београд

ЖТШ

 

У оквиру практичне наставе у блоку, ученици одељења 4/2 су у уторак, 27.09.2022, са наставницима практичне наставе Наташом Милуновић и Филипом Сајић путовали возом “Соко” на релацији Београд Центар - Нови Сад - Београд Центар. Блок настави је присуствовала и педагог школе Милена Ракита.
Ученици су имали прилику да искусе вожњу од 200km/h као и да се упознају са унутрашњим изгледом и опремљеношћу воза. Током вожње, ученици су заједно са кондуктерима вршили преглед возних карата.
У станици Нови Сад, посетили су путничку и станичну благајну, као и благајну за рад са возопратним особљем. Кроз сарадњу са љубазним и предусретљивим oсобљем у станици, ученици су се упознали са пословима који се обављају у овим благајнама - могли су посматрати како се врши евиденција строгоурачунатих образаца, а на путничкој благајни су стекли увид и у то са којим се све изазовима се сусрећу благајници у раду са путницима. Након завршене посете благајнама, искористили су преостало време да се прошетају Новим Садом и упознају се са знаменитостима града.
Ученици су уживали у свим споменутим активностима и истакли су да би волели да организујемо више оваквих часова ван школе, јер на овај начин много лакше усвајају неопходна стручна знања и вештине. Посебно им се допао воз “Соко” и удобна вожња која је трајала свега 30 минута. Надамо се да ћемо у наредном периоду успети да организујемо више оваквих часова, као и да практичну наставу ученика Железничке техничке школе обогатимо садржајима општеобразовних предмета кроз разне облике сарадничке наставе првенствено са наставницима историје, географије, српског језика и књижевности, али и осталих наставних предмета.

Датум уноса:02.10.2022

АКТУЕЛНОСТИ

Подршка у школовању и даљем запошљавању

  У нашој школи је реализована едукација коју спроводи Привредна Комора Србије (ПКС) у   циљу подршке младима у школовању и каснијем запошљавању. Програм је био намењен ученицима с...

Детаљи »


Републичко такмичење из историје

  Републичко  такмичење из историје одржано је 20.05.2023. године у Пожаревачкој гимназији, која је основана  указом  кнеза Михаила 1862. године.

Детаљи »


(НЕ)ПРИЛАГОЂЕН

У понедељак, 4. септембра 2023. године, ученици и наставници Железничке техничке школе,  љубитељи позоришта и лепог дружења,  посетили   су позориште Битеф театар и гледали представу ,,(НЕ...

Детаљи »


Природа Свете горе и Хиландара

Промоција књига из едиције ,,Природа Свете горе и Хиландара" одржана је 18.10.2023. у крипти Храма Светог Саве. Овом изузетном догађају присуствовали су и ученици одељења 3/1 и 3/3-1 у пра...

Детаљи »