Конкурс за наставнике Железничке техничке школе

ЖТШ

Школа                                                  Еразмус

Железничка техничка школа Београд

КОНКУРС

за наставнике који желе да учествују у Еразмус+пројекту

„Нова знања за ново доба железнице“

Основне информације

Назив обуке: „Стручно образовање и обуке - немачки систем“

Организатор обуке: Europass Teacher Academy

Mесто: Берлин, Немачка

Трајање обуке: 6 дана + 2 дана путовања

Планирани период мобилности: 6 - 11. 2. 2023. године

Обука обухвата упознавање са немачким системом стручног образовања, посебно у домену практичне наставе и учења кроз рад. Предвиђено је упознавање са облицима сарадње између школа и компанија и дискусија о различитим европским системима стручног, а посебно дуалног образовања. Анализираће се примери добре праксе, уз дискусију о могућностима примене у локалном контексту.

Трошкови обуке, путовање и смештај са исхраном учесника мобилности у Немачкој финансирају се средствима Европске уније у оквиру програма Еразмус+ и потпуно су бесплатни за учеснике.

Циљ мобилности

унапредити компетенције наставника за планирање и реализацију наставе у сарадњи са компанијама у дуалним образовним профилима.

Учесници мобилности

  • 1 наставник машинске групе предмета
  • 1 наставник електротехничке групе предмета
  • 1 наставник саобраћајне групе предмета

Како се пријавити на мобилност

Кандидати се пријављују достављањем мотивационог писма у штампаном формату члановима комисије за одабир учесника - Вишњи Минчев, Марији Рашић или Милени Ракити. Садржај мотивационог писма пружа важне информације о разлозима/мотивима кандидата за учешће, степену информисаности о циљу мобилности и степену заинтересованости за обуку, о начинима на које би стечена знања применио у сопственој професионалној пракси и мери у којој ће учешће унапредити лични професионални развој кандидата. Мотивационо писмо даје одговор на питање о томе зашто би одређени кандидат требало да буде одабран, односно која је његова компаративна предност.  

Рок за пријаву кандидата је од 5. 10. до 12. 10. 2022. године до 19 часова.

Наставници стручних предмета који ће учествовати у Пројекту биће изабрани на основу:

  • Мотивације за учешће
  • Познавања енглеског језика

Мотивација за учешће се процењује на основу квалитета мотивационог писма и интервјуа на српском језику, а знање енглеског језика путем теста и интервјуа. Тест за процену знања енглеског језика обавиће се 14. 10. 2022, интервју на српском језику у периоду од 17. 10. до 21. 10. 2022. године, а интервју на енглеском језику у периоду од 24. 10. до 27.10. 2022. године. О тачним терминима тестирања и интервјуа учесници конкурса биће благовремено обавештени.

Избор учесника врши комисија коју чине директор Златко Радосављевић, стручни сарадни - педагог Милена Ракита, стручни сарадник - психолог Марија Рашић и наставник енглеског језика Вишња Минчев.

Резултати селекције биће објављени на веб-сајту школе и огласној табли 28. 10. 2022.  године. Наставници који учествују на конкурсу биће обавештени о резултатима и путем електронске поште.

Опис поступка селекције приказан је у документу Поступак избора учесника мобилности, који је саставни део конкурса.

За све информације у вези са конкурсом можете се обратити координатору Пројектног тима Вишњи Минчев до истека рока за пријаву.

 

Датум уноса:04.10.2022

АКТУЕЛНОСТИ

Конкурс за ученике

   

Детаљи »


Златни дан

  На Општинском такмичењу у атлетици, које је одржано 21. марта на Омладинском стадиону, атлетска екипа Железничке техничке школе освојила је три златн...

Детаљи »


Резултати конкурса за избор особе у пратњи

   

Детаљи »


Ученици из Хрватске у посети нашој школи

  У оквиру  студијског путовања ученици и наставници Жељезничке техничке школе из Моравица боравили су у Београду и у петак, 10. маја 2024. године посетили нашу школу. Домаћини и в...

Детаљи »


Транспорни комерцијалиста - практична настава

  У оквиру практичне наставе у блоку ученици одељења 3/2 су у пратњи предметних наставника Наташе Милуновић и Филипа Сајићa обишли железничку станицу Вршац и знаменито...

Детаљи »