Републичко такмичење из историје

ЖТШ

 

Републичко  такмичење из историје одржано је 20.05.2023. године у Пожаревачкој гимназији, која је основана  указом  кнеза Михаила 1862. године.

Железничку техничку школу  достојно су представљали ученици Јован Јашић 2-2, који је освојио друго место и  Урош Глишовић 1-1-2,  коме је за  3 бода измакло треће  место.

Наши ученици  су на  такмичењу остварили одличан резултат  чиме су потврдили не само љубав према учитељици живота, него  и да се у нашој школи поклања изузетна пажња настави општеобразовних предмета, како би се развила и унапредила различита интересовања ученика.

Ученике је за такмичење припремала Рајка Голубовић, наставница историје и географије која годинама уназад постиже са ученицима изузетне успехе у раду.

Честитамо и захваљујемо се ученицима и наставници јер су учешћем на такмичењу допринели   афирмацији Железничке техничке школе.

 

 

Датум уноса:23.05.2023

АКТУЕЛНОСТИ

Конкурс за ученике

   

Детаљи »


Филозофија медија: медији и идентитети

  У септембру 2023, у Заводу за проучавање културног развитка - Београд, одржана је међународна интердисциплинарна конференција на тему „Филозофија медија: медији и ид...

Детаљи »


Амбијентална настава

 

Детаљи »


У потрази за пејзажима

  Наша ученица Наташа Николић 3/2 учествовала је на Међународном ликовном и литерарном конкурсу ,,У потрази за пејзажима". Њен ликовни рад изабран је на конкурсу и биће изложен на ...

Детаљи »


Ментално здравље је универзално људско право

  Ментално здравље је универзално људско право,,Људска права су универзална и служе за унапређење и заштиту права људи на достојанство, аутономију и укључивање у заједн...

Детаљи »