ПИСА тестирање

У оквиру међународног истраживања „PISA 2018“, тестирање ученика у Железничкој техничкој школи одржано је 15. маја 2018. године. У истраживању је учествовало око четрдесет ученика, које је одабрао Национални ПИСА тим методом случајног избора. Припреме ученика за тестирање изводили су наставници Божана Делибашић, Лепа Ђокић, Дејан Пишчевић и одељењске старешине. У реализацији тестирања учествовали су наставници Снежана Јосиповић и Милош Стојковић, а школски координатор и тест администратор био је Дејан Пишчевић.

ПИСА је највеће међународно истраживање којим се процењује квалитет знања које ученици стичу у школама. Истраживање се спроводи сваке треће године, представља водећи инструмент за процену квалитета, праведности и ефикасности школских система и омогућава упоређивање ефикасности нашег образовања са образовањем у другим државама.

Резултати истраживања биће саопштени у децембру 2019. године. Тада ћемо поуздано знати које су добре стране образовног система у Србији,  као и шта треба мењати и унапређивати и на који начин.

Датум уноса:20.05.2018

АКТУЕЛНОСТИ

Језик, уметност и култура

На међународној конференцији за наставнике енглеског језика, која је одржана 14. и 15. септембра 2018. године у граду Храдец Кралове у Чешкој, представник Удружења наставника енглеског јези...

Детаљи »